Een prachtige school met veel mogelijkheden

Welkom op Het Palet!

Het Palet staat bekend om haar gedegen onderwijs en persoonlijke aandacht voor de leerling. We willen onze leerlingen niet alleen iets leren, maar we stimuleren bij hen ook de ontwikkeling van zelfkennis, zelfvertrouwen en positief gedrag.

  • Aan de rand van Ommen
  • 190 leerlingen
  • Gericht op de toekomst; veel aandacht voor zelfstandig werken en thematisch onderwijs

Wat maakt Het Palet uniek?

Het Palet en kinderdagverblijf De kleine Kunst hebben een hechte samenwerking. Vier middagen in de week biedt De Kleine Kunst buitenschoolse opvang (BSO) aan op Het Palet. Ook verzorgt De Kleine Kunst dag- en peuteropvang op eigen locaties.

Samen zorgen wij ervoor dat de overgang van het kinderdagverblijf naar de basisschool makkelijk verloopt. Zo gaan de peuters die al aangemeld zijn bij Het Palet in de laatste maanden van de peutergroep al een paar keer een kijkje nemen bij hun vriendjes in de peuterklassen. Op deze manier is de overgang net iets minder spannend.

De lijnen zijn kort en overleg is vlot geregeld, we kennen elkaar en weten elkaar goed te vinden. Onze kernwaarden en visie komen overeen. Dit zorgt voor duidelijkheid en structuur bij de kinderen. Zo zorgen we samen voor de doorgaande lijn in onze ontwikkeling voor onze kinderen, zodat elke dag een mooie dag wordt.

Modern en gericht op de toekomst

Er wordt gewerkt met tablets en Chromebooks en we maken gebruik van nieuwe (digitale) lesmethodes.

Tegemoetkoming aan individuele behoeften en mogelijkheden van het kind

Aangezien we op onze school veel aandacht besteden aan het zelfstandig werken, kunnen we aan de individuele behoeften en mogelijkheden van elk kind tegemoet komen. Al vanaf de kleutergroepen wordt hier op een speelse manier aandacht aan besteed, o.a. door het spelend en ontdekkend leren en door middel van het planbord. Uiteindelijk werkt ieder kind op Het Palet met een takenkaart en leert zo te plannen en zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Positieve benadering

We benaderen de kinderen positief en willen het kind laten zijn, vanuit deze gedachte willen we ze op weg helpen naar de wereld van volwassenen. In een veilig schoolklimaat is er niet alleen veel aandacht voor cognitieve vaardigheden als taal, lezen en rekenen, maar wordt ook de creatieve en sociaal emotionele ontwikkeling gestimuleerd, waarbij het leren met en van elkaar, alsmede het aanleren van sociale vaardigheden, belangrijke aandachtspunten zijn.

Elke dag een mooie dag!

Rondom de school is voldoende ruimte om te spelen en te ontdekken. Er zijn diverse pleinen en er is een voetbalveldje op ons eigen terrein. Achter de school ligt de moestuin van Het Palet, waar de leerlingen vanaf groep 6 onder begeleiding mogen tuinieren.

Docenten

Naam Achternaam

Functie

Quote

Naam Achternaam

Functie

tekst

Veelgestelde vragen

U bent van harte welkom, om samen met uw kind, kennis te komen maken met onze school. U heeft eerst een gesprek met de directeur. Daarna krijgt u een rondleiding door de school en is er ruimte om vragen te stellen. Deze afspraak duurt ongeveer 1 uur.

U kunt uw kind op iedere leeftijd aanmelden. Bij voorkeur vanaf 3 jaar, zodat we rekening kunnen houden met de komst van uw kind. U kunt hier klikken om uw kind aan te melden. Telefonisch kunt u een afspraak maken of een mail sturen aan Directie Het Palet (Ommen). Wij nemen dan contact met u op! 

Op één van onze peuterdagen kunt u zonder afspraak de school binnenlopen. Klik hier voor een overzicht van onze peuterdagen. Ook kunt u met de directeur een afspraak maken om te komen kijken. Maak hier uw afspraak.

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem direct contact op

Plan een kennismaking

Haarsweg 91 7731 HJ Ommen
T: 0529 - 451938 E: info-paletommen@ooz.nl
Bekijk alle OOZ-scholen